Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog främling medvetslös på krogen – döms till samhällstjänst och skadestånd

En man hemmahörande i Kvissleby döms av Tingsrätten i Sundsvall till villkorlig dom och skadestånd på drygt 10 000 kronor. Detta efter att han under en krogrunda slagit en annan man så hårt vid tinningen att denne svimmade.

Annons

En man har under ett krogbesök i Sundsvall blivit slagen vid ena ögonbrynet så hårt att han blivit tillfälligt medvetslös. Han hade vid tillfället tagit bilen till krogen och var vid händelsen därför nykter.

Det hela föranleddes av att mannen satt på krogen och diskuterade med en kamrat då en tredje man, den åtalade, satte sig vid bordet. Efter tillbörlig hälsningsfras har den åtalade dunkat till honom vid ögonbrynet.

Mannen som svimmade har i Sundsvalls tingsrätt yrkat skadestånd på drygt 11 000 kronor. Den åtalade mannen har varken nekat eller erkänt gärningen, på grund av att han saknar tydliga minnesbilder av kvällen, men har dock givit medhåll till att det yrkade beloppet är skäligt.

Sundsvalls tingsrätt bedömer att målsägandes redogörelse, som styrks av kamratens vittnesmål, ger en trovärdig bild av det inträffade. Därutöver tillkommer teknisk bevisning i form av fotografier och journalanteckningar.

Tingsrätten fastställer på grund av brottets oprovocerade och avsiktliga natur domen till samhällstjänst á 50 timmar. Därutöver beviljar man skadestånd på drygt 10 000 kronor.

Att man känner sig säkra på att det är rätt gärningsman beror på att målsägandes kamrat höll fast den åtalade tills att han greps av polis.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons