Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spritsmugglare krävs på 120 000 i skatt

I januari dömdes elva personer från Sundsvall, Örnsköldsvik och Mora för inblandning i en spitsmugglingshärva. Nu krävs en av de dömda på drygt 120.000 kronor i skatt.

Annons

Elva personer dömdes för inblandningen i härvan där ligan smugglat alkohol från Tyskland som sedan sålts till privatpersoner.

Läs också: Sex män från länet döms till fängelse för organiserad spritsmuggling

Nu kräver Skatteverket att en av personerna, en man från Mora, ska betala drygt 100.000 kronor i alkoholskatt. Dessutom påförs han ett skattetillägg med cirka 20.000 kronor.

Mannen har tidigare motsatt sig den påförda skatten eftersom tingsrättsdomen överklagats och inte vunnit laga kraft. Skatteverket konstaterar i sitt beslut att det inte spelar någon roll eftersom de gjort en egen oberoende skatterättslig bedömning.

Ligan avslöjades sedan Tullverket år 2013 hade inlett en utredning som gick under namnet Operation Tusingen. Insatsen riktade sig mot ett antal personer med anknytning till Sundsvall och Örnsköldsvik.

Läs också: Tillslag mot spritsmugglare

Sammanlagt åtalades 25 personer, flera av dem straffades med böter innan de elva personer som misstänktes haft en mer central roll i ligan dömdes. Två personer friades också från misstankar efter rättegång.

Mer läsning

Annons