Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls sportfiskeklubb återigen drabbad av eldsvåda: "Känns jättetråkigt"

Sportfiskeklubben i Sundsvall drabbas återigen av brand. Nu har någon eller några bränt ned klubbens vindskydd. Leif Wester, aktiv i klubben, förklarar att avsaknaden av grannar i närheten gör det svårt att få tag i gärningsmännen.

Annons

Läs också: Populär fiskestuga nedbrunnen

I vintras fick sportfiskeklubben i Sundsvall sin stuga vid Djuptjärn nedbränd.

Som tur var hade de stugan försäkrad och kunde få ersättning av försäkringsbolag. Nu har klubben återigen drabbats – den här gången fanns det dock ingen försäkring att stödja sig mot.

Vindskyddet vid Öravattnet brann ned någon gång efter midsommar. Leif Wester från klubben förklarar att man inte riktigt vet när exakt det hela inträffat. Händelsen är inte polisanmäld.

– Det känns jättetråkigt att det finns folk som förstör på det här sättet. Problemen har pågått under längre tid och vi har tidigare drabbats av annan typ av skadegörelse. Tungt när man lägger ned så mycket ideellt arbete, säger han.

Läs också: Soligt mete i Selångersån – unga fiskare fick säker lektion

Klubben har nästa styrelsemöte i augusti. Först då kommer man att ta ställning till vad som kommer att göras åt situationen. Leif Wester uppskattar att kostnaden för att eventuellt bygga upp ett nytt vindskydd av samma typ ligger mellan 30 000 och 40 000 kronor.

Klubben har utöver vindskyddet och stugan även fått campingbord förstörda i brand. Leif Wester upplever det som del i problemet att stugan ligger så pass avskilt.

– Det finns ju inga grannar i närheten. Närmsta granne är ett par kilometer bort. Det gör att det blir svårt att få tag i personerna som utför detta, säger han.

Mer läsning

Annons