Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikutrustning stals vid inbrott på förskola i Timrå

En väktare upptäckte vid 03-tiden natten mot onsdagen att dörren till Tallnäs förskola var uppbruten. Tjuvarna hade bland annat stulit tv-apparater.

Annons

Polis larmades till Tallnäs centrum i Timrå och kunde konstatera att ett inbrott begåtts. På onsdagsmorgonen gick personal igenom lokalerna och kunde då upptäcka att flera saker saknades.

– Det är bland annat några tv-apparater som stulits, säger Eleonore Persson, förskolechef på Tallnäs och Bergeforsens förskolor.

Läs även: Smetig vandalisering i Tallnäs

Ofta har tjuvarna förstört i samband med inbrotten men den här gången tog de sig in genom att bryta upp en dörr.

Vid genomgången uopptäcktes även att några högtalare och en Apple-tvbox stulits. Ofta brukar det saboteras vid inbrotten men den här gången verkar tjuvarna ha koncentrerat sig på teknikutrustning.

– Ingenting är förstört i lokalerna och verksamheten kan skötas som vanligt, säger Eleonore Persson, som berättar att det mesta av den tekniska utrustningen som läsplattor och annat tas bort från förskolan under nätterna.

Läs också: Massor av anmälningar

Tidigare var det ofta inbrott elller skadegörelse på förskolan i Tallnäs men nu var det drygt ett år sedan sist. Under tisdagen var det inbrott på Böle skola som ligger granne till förskolan i Tallnäs. Och att inbrottssäsongen börjat kopplar Elenore Persson samman med att sommaren är här.

– Nu är det sommarlov och då brukar det öka, säger Elenore Persson.

Läs mer: Datorer och surfplattor stulna vid inbrott på Böle skola

Mer läsning

Annons