Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåringar åtalas för rån och utpressningsförsök

Med våld och hot misstänks två tonåringar ha trakasserat andra ungdomar i Sundsvall. Nu åtalas de båda bland annat för rån och utpressningsförsök.

Annons

I september ska de båda ungdomarna ha misshandlat en kille och stulit 250 kronor av honom. I samband med rånet ska de också ha sagt att den misshandlade killen nu var bötfälld och skyldig att betala 10 000 kronor till gärningsmännen.

Den utsatte unge mannen hade redan innan dess, tidigare samma månad, blivit rånad och utsatt för hot av en av gärningsmännen.

Den unge mannen åtalas nu för försök till utpressning, olovlig förfogande vid två tillfällen, två fall av personrån, övergrepp i rättssak vid fem tillfällen, ofredande, stöld, misshandel och ringa narkotikabrott.

Hans kamrat som också misstänks varit inblandad vid några brottstillfällen åtalas för rån, försök till utpressning och övergrepp i rättssak.

Totalt är det fem unga män som ska ha utsatts för brott. Vid flera tillfällen hade de också blivit hotade för att de inte skulle anmäla brotten eller hotade på grund av att de redan varit i kontakt med polisen.

Mer läsning

Annons