Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre döms till fängelse – odlade och sålde cannabis i Sundsvall

Tre män, två från Sundsvall och en från Stockholm, döms till fängelse sedan polisen avslöjat en cannabisodling i Kramfors. Ytterligare 22 personer döms till dagsböter i härvan.

Annons

Mannen från Stockholm köpte en fastighet i Kramfors kommun 2013. Han har ingen anknytning till Kramfors men har sagt att han hade för avsikt att flytta dit men att det inte blev så. Han säger sig också ha använt fastigheten för sin handel med bilar under en tid och förnekar inblandning i cannabisodlingen som skett där.

I stället för att ägna sig åt bilhandel kom mannen, som är i 40-årsåldern, att bli delaktig i en cannabisodling. Odlingen sköttes främst av två män i 25-årsåldern från Sundsvall. De båda skötte också försäljningen av den cannabis de odlat i Kramfors.

Vid flera tillfällen såldes narkotikan på särskilda platser, andra gånger ordnade odlarna hemleverans.

Läs också: Knarkliga i Sundsvall odlade och sålde hasch – 25 personer åtalas

Nu döms alla tre till fängelse. Mannen från Stockholm döms till ett års fängelse och de två Sundsvallsborna till ett år och nio månader vardera.

Under utredningen har polisen också kunnat identifiera 22 personer som nu döms till dagsböter för ringa narkotikabrott. Merparten av de 22 är köpare som är hemmahörande i Sundsvalls kommun, några av de dömda kommer från Ånge kommun.

– Det är ett enormt arbete av utredarna som ligger bakom den här domen, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Förutom förhör med de misstänkta har polisen bland annat kartlagt konversationer mellan de misstänkta, analyserat anteckningar av skuldlistor och telefontrafik samt följt de inblandades konversationer via sms och i olika chattforum.

De båda Sundsvallsborna som odlat narkotikan har båda berättat i rätten om att de börjat använda cannabis när de var i 14-årsåldern och att de har missbruksproblem som de vill ha hjälp att komma ifrån. En av männen hade sökt hjälp för sitt cannabismissbruk redan innan han anhölls i härvan.

Läs också: Knarket ökar på krogarna i Sundsvall: "Svårarbetat för polisen"

Mer läsning

Annons