Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två unga män häktade efter bostadsinbrott på Skönsmon

Två unga män från Sundsvall har häktats efter ett inbrottsförsök och ett villainbrott där boende var hemma på Skönsmon.

Annons

Söndagsmorgonen den 24 juli vaknade en familj på Skönsmon i Sundvall och upptäckte att de haft inbrott i sin villa. En handväska och några surfplattor saknades, dessutom var en bil som stått parkerad på gården borta.

Läs också: Inbrott i bostad på Skönsmon

Tidigare samma natt hade polisen larmats till en annan adress på Skönsmon där boende vaknat när två personer försökte klättra in genom ett öppet sovrumsfönster.

Läs också: Två personer tog sig in genom sovrumsfönster

Polisen konstaterade att inbrottet och inbrottsförsöket kunde hänga ihop men att man hade ett väldigt vagt signalement på gärningsmännen. Förhoppningen var att hitta den stulna och efterlysta bilen.

Läs också: Polisen om inbrotten: "Allvarligt att man gått in när folk ligger och sover"

I fredags häktades två unga män som misstänks ha brutit sig in och försökt bryta sig in i bostäder på Skönsmon i Sundsvall.

Två dagar senare, vid 19-tiden på tisdagskvällen, greps två unga män i Bagarmossen i Stockholm. De två greps efter att ha färdats i den bil som stals i samband med villainbrottet på Skönsmon.

Läs också: Bil stals vid villainbrott i Sundsvall – idag hittades den i Stockholm

Under fredagen häktades de två unga männen som är misstänkta för försökt till grov stöld, grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. De båda misstänkta kommer från Sundsvall och är i de övre tonåren.

Mer läsning

Annons