Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brynäs avgjorde på övertid

Kyle Wanvigs första mål i Brynäströjan räckte för en poäng. På övertid avgjorde sedan Andreas Dackell för Brynäs mot Linköping, matchen slutade 2–1.
– Extrapoäng betyder mer än många tror, sade Wanvig efter matchen.

Kyle Wanvig plockades till Brynäs från den ryska ligan för några veckor sedan, något namn på sin tröja har han ännu inte fått än.

Wanvigs sejour i den ryska ligan blev bara 16 matcher lång. Själv säger han att han inte passade in i systemet. Via rekommendationer från bland annat Johan Holmqvist och Peter Nylander hamnade han i Brynäs. Inget han nu ångrar.

– Jag visste inte så mycket om den svenska ligan. Jag visste att lagen spelade disciplinerat men det är bättre fart än jag trodde, sade han.

Men jublet var stort i hemmahallen när han gjorde sitt första mål i Brynäströjan, i sjätte matchen. Wanvig verkar ha goda chanser att bli en riktig kelgris för hemmapubliken.

– Jag har haft fina chanser i matcherna innan utan att lyckas sätta pucken och har varit frustrerad. Skönt att äntligen få göra mål. Målskytte är en av de saker jag hoppas kunna bidra med, sade Wanvig efter matchen.

Wanvig hade innan sitt mål varit en av de mest synliga på isen. Han såg till att skicka Linköpingsspelare till utvisningsbåset, hamnade där själv, spelade fram Daniel Widing till ett öppet läge, som dock inte gav utdelning, och missade själv ett helt öppet läge.

Men när Stephen Dixon spelade fram Wanvig var det upplagt för mål och kvittering.

– Jag hade väldigt öppet läge, passningen var suverän, sade Wanvig.

– Nu har min kedja gjort mål i tre raka matcher, det hoppas jag att vi kan fortsätta med. Jag är inte den bästa skridskoåkaren men jag hoppas kunna skapa ytor åt de andra. När en spelare som Daniel Widing får lite ytor blir det alltid farligt, sade Wanvig.

Segerskytt för Brynäs blev veteranen Andreas Dackell.

– Skönt att kunna avgöra. Vi har vänt många matcher under hösten och det är en stor styrka. Vi känner oss trygga, spelar rakt utan att krångla till det. Med tanke på hur jämn elitserien är måste vi vara nöjda med alla poäng vi kan plocka, sade Dackell.