Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buller från timmertrafiken stör

Annons

Under den gångna Påskhelgen har jag konstaterat att Timmerbilstrafiken har varit mycket frekvent på Hulivägen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det är mycket konstigt att Hulivägen används även på helger och ibland på kvällar för timmertransporter. Det fanns ju en anledning till att Timmervägen byggdes. Och en anledning var väl att timmertransporterna skall gå Timmervägen till Ortviken och Tunadal.

Det är ju också betydligt färre som bor nära Timmervägen, mot vad det är efter Hulivägen. Finns det inte en överenskommelse mellan Sundsvalls Kommun och SCA om att Hulivägen inte ska användas för timmertransporter efter klockan 18 på vardagar och på helger?

Det har blivit mycket störande att sitta utomhus på grund av buller från timmertrafiken. För SCA handlar det förmodligen bara om pengar i något kortare körtid över Huli. Miljön tror jag inte att de tänker på, för det borde gå mer bränsle över Huli, där det är så kuperat.

Hastigheten på Hulivägen från Lasarettsvägen och ner mot Bondevägen är satt till 50 km/timme. Jag kan konstera att många timmerbilar har betydligt högre hastighet på denna sträcka, när de kommer fullastade med timmer på väg ner mot rondellen nedanför Bondevägen.

Det kanske är dags att Polisen kollar hastigheten på denna sträcka på någon helg?

Det kanske också är dags för kommunen att göra en bullermätning, bland annat vid de fastigheter som ligger bakom det mycket enkla planket mellan Hemmansvägen och ner mot Bondevägen?

Tacksam för svar på detta både från Sundsvalls Kommun och från SCA.

Bullerstörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel