Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss efter buss var fullsatt – skandal att väntan blev lång vid busshållplatsen när skolbarnen skulle hem

Tisdag 13 november gick jag till Sporthallens busshållplats i Sundsvall för att vänta på 3:an till city, för vidare färd med 1:an. Jag kom till hållplatsen kl 15.10.

Som relativt nyinflyttad i Sundsvall, anade jag föga vad som väntade mig ...

Efter en ganska lång tid kom så en buss, men den var markerad med "Fullsatt". Det kom fler bussar men alla hade samma text. Jag frös, började promenera fram och tillbaka, tittade på klockan och räknade antalet 3:or som bara körde förbi.

När klockan var 15.50 kom den femte bussen och den stannade. Jag var egentligen nummer tre i kön, men lät ändå de allra flesta gå före. När jag skulle trycka mitt kort mot avläsaren, hojtade föraren att jag måste backa för det var för många i bussen. Naturligtvis blev jag både arg och upprörd, talade om hur länge jag väntat, men visst jag kunde backa... Vi var tre personer som gick tillbaka.

Kl 15.55 kom buss nr 6 och bingo, vi fick plats på den! Pratade med den trevlige föraren som berättade att det hela hade med skolbarnens hemfärd att göra.

Uppmaning till kommunen, skolorna och Din tur: Ordna en konferens om detta för så här får det absolut inte se ut! Det är skandal!

Ser det likadant ut på morgnarna när barnen ska till skolan?

BJE

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel