Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butik i centrala Ånge till salu – säljs på Blocket

Livsmedelsbutiken Aylins orienthus är till salu. För 420 000 kronor får man både lokal och livsmedelslager, enligt annonsen som lagts ut på Blocket.

"Orientalisk livsbutik med låga driftkostnader och lönsam för en kunnig och duktig person eller familj". Så saluförs Aylins orienthus på Köpmangatan i Ånge.

En butik som under några års tid erbjudit Ångeborna ett utbud av mat från länder som Iran, Turkiet och diverse arabländer, men som nu är till salu för 420 000 kronor på Blocket.

– Dels har jag problem med ryggen, men så är jag gravid också så jag kan inte fortsätta med det här nu, säger Awaz Sadeghi som drivit butiken sedan augusti 2015.

Läs också: Efter 26 år – nu stängs butiken i Fränsta

Utbudet av orientaliska varor är hon ensam om att tillhandahålla i Ånge, och i och med att asylboendet i gamla Bolbyskolan öppnade så ökade också kundtillströmningen och omsättningen i hög grad.

– Men det var många som handlade här tidigare också, så det är mycket folk som brukar handla här, säger Awaz Sadeghi.

Förutom Aylins orienthus så finns också ytterligare en butikslokal i Ånge utlagd på Blocket. En nygammal sådan.

Läs mer: Biztro i Ånge till salu

Lokalen det handlar om är den som tidigare inrymde kafé Biztro på Centralgatan, och som fortfarande är till salu på säljsajten. Nu med en prislapp som inte längre är en prislapp, då ägarna är beredda att släppa lokalen för noll kronor.

■ ■ För mer nyheter om Ånge, klicka här – och följ ST Ånge på Facebook.