Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Butiker och kultur dansar in på Wivex

Gamla Wivex ska få liv igen.

Bakom satsningen står i dag tre företag och nystarten är planerad till början av maj.

– Här ska bli butiker, men också musik, konst och design, berättar Linda Westlund, som leder projektet.

Annons

Hennes klädbutik Affären, i hörnet Trädgårdsgatan–Centralgatan, ska flytta tvärs över parken till Wivex.

– Det här är en mycket större lokal på cirka 400 kvadratmeter och det ger möjlighet att skapa något nytt. Och det roligaste är förstås att lokalen har en historia, tycker Linda Westlund.

Hon samarbetar med inredningsbutiken Dean & I som nu finns i Haga, men som också ska flytta in i Wivex. De säljer nya och egentillverkade möbler i retrostil och renoverar dessutom gamla möbler och inredningar till båtar och bilar, så en tapetserarverkstad kommer att ingå i butikskonceptet.

I samarbetet ingår även företaget Idag designstudio, men de flyttar inte in rent fysiskt.

– Däremot kan bli aktuellt med något eller några andra företag, men det är inte klart än. Dessutom ska det finnas chans för företag eller märken att komma in tillfälligt i lokalen, så kallade popup-butiker, kanske för att testa inför en eventuell etablering eller lansering i Sundsvall, säger Linda Westlund.

Hennes butik Affären har redan i dag en del musikinslag på kvällar och i den nya lokalen ska kulturen ta större plats.

– Butikernas inredning ska vara flyttbar och vi ska ha ett par scener. Det blir både musik, konst och design har vi tänkt.

Wivex öppnade som dansställe på 1940-talet och när det stängde i slutet av 70-talet tog bingohallen över. Men lokalen har stått tom sedan förra våren.

– HSB som äger fastigheten, tycker det är roligt att lokalen ska användas igen. I renoveringen tar vi vara på en del detaljer från Wivex och vi ska också visa en del av historien med hjälp av bilder från Sundsvallsarkivet, berättar Linda Westlund.