Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byabussen är makalöst bra


Replik på ”Utvald klick som åker gratisbuss”, ST 19 augusti.

Visst förstår jag att många är gröna av avund angående Byabussen, och med all rätt. Det ska ni vara, för den är makalöst bra.

Försämringar i glesbygd kan kompenseras med nya lösningar. Kölsillre var EU-försökskaniner i ett nytänk som visade sig fungera utomordentligt bra.

Nu vill vi på något sätt få till ett fungerande betalsätt för resorna med bussen, som gör att tex äldre kan bo kvar i sina stugor djupt in i skogarna (självständiga). I stället för att belasta med hemtjänst och andra skattekostnader.

Och naturligtvis få bussar även i andra byar.

I mitt inlägg kallade jag det inte för kollektivtrafik utan kollektivt åkande.

När det gäller din felaktiga anklagelse att bussen gått utanför Ånge kommun så vill jag uppge att bussen enligt ägarens önskemål (kollektivtrafikmyndigheten) har varit på motorservice cirka fem gånger.

Allt som du skriver "sker i hemlighet” kan du läsa på www.byabussen.se och sedan på vår byaförenings redovisning till kollektivtrafikmyndigheten (offentliga handlingar). Vi lägger ner en hel del ideella timmar på dokumentation och skötsel av bussen, vilket också har varit ett äventyr.

Synd att KTM röstade ner Byabussens fortsatta liv denna gång, men jag kan inte annat än hoppas på andra kluriga nya lösningar som gör det lite enklare att fortsätta livet på landet.

Karin Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel