Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byabussen börjar rulla i Kölsillre

Samtidigt som Kölsillres nya servicepunkt invigdes blev det klart att orten får en Byabuss.
- Fantastiskt bra. Bussen kommer att lösa många knutar, säger Karin Eriksson, styrelsemedlem i Kölsillre byggnadsförening som ska driva verksamheten.

Annons

Efter ett sista möte om Byabussen i måndags bestämdes att kollektivtrafikprojektet blir av i höst.

Igår beställdes bussen som ska vara levererad under den andra älgjaktsveckan i september.

- Jag ser stora möjligheter. Därmed inte sagt att det kommer att bli lätt, säger Karin Eriksson och förklarar att det också fanns ett visst motstånd mot bussen.

- Det finns en rädsla för att bussen kommer att användas till att handla på mataffärerna i Ånge. Köptrohet är en svår nöt att knäcka, men vi ska försöka koppla bussen till Kölsillre handel. Ett exempel kan vara att boka in sig på bussen med butikens nya dator.

Karin Eriksson ser att flera grupper har ett behov av bussen.

- När vi tappade Haffragården flyttade flera anhöriga till Ånge. Bussen kan användas för att besöka dem, till arbetspendling eller ungdomar som vill ta sig till ungdomsgården i Ånge.

Kölsillre byggnadsförening har också startat en kampanj för fler inflyttare under namnet "Hemma i Haverö!".

- Vi har inventerat alla tomma hus och ska fara runt med kampanjen under Haveröveckan. Alla vet att det är vackert, men vi vill också fokusera på att det krävs styrka, mot och finurlighet att bo i vildmarken.