Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byarevyn är redo för premiär: "Vi har bättre material än ifjol"

På nyårsafton är det premiär för Byarevyns "Smakar det så kostar det".
– Det är en bra och balanserad ensemble och jag tycker att vi har bättre material än ifjol, säger Lacke Svensson.

Ifjol satte valet att de flesta revymakare runt om i landet sattes på prov. Samma gällde för Byarevyn som håller till i Skönsbergs salonger och har premiär för "Smakar det så kostar det" på nyårsafton.

– De höll oss på sträckbänken. Så är det inte i år och den röda tråden är smakar det så kostar det, säger manusförfattaren och skådespelaren Lacke Svensson.

– Det är full fart. Det känns riktigt bra. I år är vi ute i god tid. På riktigt, säger Kattis Melander.

Nu handlar det om att sätta formen och i vilken ordning numren ska komma. De känner av flödet för att tajma in- och utgångar. Finslipning mer eller mindre.

Med namnet "Smakar det så kostar det" ska Byarevyn titta närmare på Sundsvallsbron som rostar sönder

– Lacke är verkligen på hugget, han har skrivit mycket i år. Hans sketch gick till final i Revy-SM så han har fått blodad tand. Vi ger honom input och så skriver han, Lillemor har en förmåga att få med de viktigaste grejerna också, säger Kattis Melander

– Vi har knåpat ihop en hel del bra nummer. Jag är nöjd. Jag tänker inte på att vinna priser med sketcherna. Målsättningen är att skriva så att folk har roligt., säger Lacke Svensson.

Nu börjar ensemblen verkligen längta efter premiären

– Då får man äntligen lön för mödan. Vi vill inget annat än att sprida glädje. Det är underhållning i två och en halv timme när man inte behöver tänka.

Det har skett några förändringar i besättningen på scenen. Försvunnit har Nizze Lindholm. Kicki Andersson och Jan Erik Andersson gjort. I stället får vi se Christer Ölén och Ulrica Andersson.

– Christer, som även gör Häreborg, har ett enormt kroppsspråk. Ulrica är oförstörd så henne kan vi forma än. Hon är sopran och kompletterar med sång, men även sketcher, säger Kattis Melander.

– Det är en bra och balanserad ensemble och jag tycker att vi har bättre material än ifjol, säger Lacke Svensson.