Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en flyover för att få bort trafiken

I alla städer runt om i världen gör man allt för att få bort den stillastående trafiken. Detta genom så kallade flyovers (överfarter) och stora plasmaskärmar som visar var det är mindre trafik.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Här i Sundsvall jobbar man hårt på att strypa trafikflödet och därmed skapa extra utsläpp genom de köer som kommer att bildas vid minsta störning. Räcker det inte med timglashållplatserna som skapat unika avgasstationer? Jag har vid City Cross räknat till upp till 46 stillastående bilar.

Lösningen genom stan är en flyover från Storbron till Köpmangatan/E4 söderut med avfarter till Sjögatan och kasinot. Storgatan med närliggande områden kan då helt anslutas till hamnen utan att avbrytas av något vägavsnitt. En grön oas med gång- och cykelbanor kan enkelt skapas. Och inte minst, inga stopp, eller avgasstationer, genom blinkljus i korsningen vid Storgatan som då försvinner. Resultat: Alla blir nöjda – Miljöpartiet, Motormännen och Abelsson.

Motor Janne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel