Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg en ny bro så vi slipper krypkörningen hem från jobbet varje dag

Klockan är halv fyra. Jag flexade ut från jobbet tidigare för att slippa köerna. Min plan lyckades dock inte. Det är stopp från rondellen upp mot Korsta till andra sidan Alnöbron. Det är krypkörning som gäller. Vägarna är dåliga, folk är stressade och snart kommer sommartrafiken igång.

I stället för att hålla på och rusta upp och laga bron, med stängda körfält som följd, så borde man tänka mer långsiktigt. Lyckas ambulanserna ta sig fram då ens? Jag kan tycka att det skulle vara mycket bättre, miljövänligare, säkrare och förmodligen billigare i längden att bygga en ny bro. All den tunga trafiken som färdas över bron och de provisoriska lagningarna kommer till slut att leda till en katastrof. Vem tar då på sig ansvaret? Kommunen, Trafikverket, politikerna? Bara en fundering jag får så här mitt i kön på väg hem från jobbet. 

Alnöbo

Läs också:

Båtpendling mellan Sundsvall och Alnö kan bli verklighet – nu ska möjligheterna för en färja utredas

Dags för en direktlinje mellan Alnö och Birsta – alla skulle bli glada

Riv olycksdrabbade Alnöbron och flytta båttransporterna

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel