Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygg- och miljönämndens ordförande om förslaget

"Vi har valt att hellre fria än fälla".
Det säger bygg- och miljönämndens ordförande Erik Rapp (S), som står bakom ärendeberedningens beslutsförslag.

Bygg- och miljönämndens ordförande Erik Rapp (S) delar inte Dan Thornbergs uppfattning om att ett förmildrande beslut gentemot Ånge kommun både är fel och skickar fel signaler.

– Jag kan förstå om man tycker olika i det här, men vi följer plan- och bygglagen och det här ärendet skiljer sig mot de som vi haft gällande till exempel Viskan och vid Bolbyskolan, säger Erik Rapp.

Att det skulle handla om en särbehandling av Ånge kommun tillbakavisar han bestämt.

– Så är det absolut inte. Vi har faktiskt varit snälla i bedömningen några gånger mot privata aktörer också, säger nämndordföranden.

Han räknar dock inte med att lämna möteslokalen utan att ha fått höra andra åsikter än sina egna luftas.

– Det kommer bli en intressant fredag, konstaterar Erik Rapp.

Så säger plan- och bygglagen:

Avgiften behöver inte tas ut om det är oskäligt med hänsyn till att överträdelsen berott på en omständighet som den avgiftsskyldige inte kunnat eller bort förutse eller kunnat påverka, eller vad den avgiftsskyldige gjort för att undvika en överträdelse.

Avgiften får i enskilt fall sättas ned till hälften eller en fjärdedel om den inte står i rimlig proportion till den överträdelse som har begåtts.

Källa: www.notisum.se