Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En privat idyll vid vattnet

/

Arne Pettersson och hans sambo trivdes så bra i sommarstugan i Skatan att de flyttade dit permanent.
Det är inte svårt att förstå varför.
– Jag har alltid drömt om ett havsnära läge, säger mäklaren.

Annons

Vi åker förbi Skatans fiskeläge och kör in på en avtagsväg strax intill. Här finns bara nio hus och i ett av dem bor mäklaren Arne Pettersson och hans sambo permanent sedan två år tillbaka.

– VI köpte stugan för kanske sex år sedan och hade lägenhet i stan. Men i takt med att vi byggde ut här så ville vi vara här mer och mer. Till slut blev lägenheten i stan som en garderob, säger han.

Huset har genomgått en stor förvandling. Paret har tagit bort 40 träd på gården och höjt upp tomten med stora mängder fyllnadsmassor. Dessutom har de anlagt en liten, privat strand.

Inomhus har de bytt golv och byggt ut i två omgångar. En av utbyggnaderna är vardagsrummet med ryggåstak och stora fönsterpartier ut mot vattnet.

– Vi tänkte först göra en inglasning. Men sedan funderade vi hur mycket mer det skulle kosta med ett vinterbonat rum och det ångrar vi inte i dag, säger han.

Det är här Arne och hans sambo spenderar mest tid.

– När det är riktigt snöoväder är det jättehärligt att sitta här och tända en brasa och titta ut, säger Arne.

På gården står också en stuga med vedeldad bastu och ett spabad. Dessutom ska paret renovera den gamla boden så att den blir gäststuga.

– Vi har ofta barn och barnbarn här. I omgångar har vi dessutom bott två familjer här, säger Arne.

Han tror inte att mäklare flyttar oftare än andra eller att man väljer boende på annat sätt. Men när han får frågan om vad som är viktigast med ett boende så tvekar han inte.

– Jag tänker nog lite extra på läget. För mig är det viktigt, det visar sig alltid i längden.

Att flytta till sommarstugan permanent har blivit en trend på senare år och Arne och hans sambo är långt ifrån ensamma.

– Ju finare och bekvämare sommarstugor, desto lättare är det att göra det. Vi har ju kommunalt vatten nu. När vi flyttade hit var det utedass och sommarvatten.

Sommaren är förstås en härlig tid. Ibland tar de båten till en närliggande vik.

– Vi har bara fem minuters promenadväg till Skatan så vi går ofta dit och äter eller tar en glass. Det här är faktiskt mitt drömboende. Jag har alltid drömt om att ha ett havsnära läge med egen brygga.

Mer läsning