Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal Ica-butik blev hem till kreativt Sundsvallspar

/

Att bo och jobba i samma lokal och dessutom ha sin partner som kollega är inte ett koncept för alla. Men för Anders och Katarina Lövgren fungerar det utmärkt.
I den tidigare matbutiken på Södermalm trängs loppisfynd med egna alster och skapar en charmigt färgsprakande miljö.
– Och om vi tröttnar på varandra så kan man faktiskt stänga dörren mellan kontoret och lägenheten, säger Anders Lövgren.

Annons

En avlång men rymlig hall bildar en passage mellan hemmet och jobbet för Anders och Katarina Lövgren. Och den som kliver in i hallen blir med största sannolikhet kärleksbombad av den glada blandrashunden Charlie som mer än gärna kommer och möter upp vid dörren.

– Vi har bott här i drygt två år, men det är fortfarande lite nytt att bo i lägenhet. Förut ägde vi ett radhus i Bydalen, men som vi jobbar nu är det en fördel att bo centralt. Det är en livsstil för oss att vara med där det händer, säger Anders Lövgren.

Paret ligger tillsammans bakom konceptet "Heja Sundsvall" där de bland annat lyfter en bra sak varje dag på Facebooksidan och säljer muggar och tröjor med tryck.

– Det var ett sätt för oss att bryta en negativ spiral och visa vad som är bra med Sundsvall, säger Katarina Lövgren.

Men deras företagande omfattar mer än att heja på Sundsvall. Både Anders och Katarina är kreativa och får utlopp för det i jobbet. På det ljusa kontoret täcks en hel vägg just nu av Anders rockkonst där han tolkar låtar i bilder.

– Nästa månad kan det se helt annorlunda ut. Då kan det vara Katarinas fotokonst eller vykort som hänger där i stället.

Ombytligheten är ett återkommande fenomen även när man går åt andra hållet i hallen och kommer in i själva bostaden. Eftersom det är en hyreslägenhet så har inte mycket gjorts i renoveringsväg utom att måla väggarna vita och lägga en heltäckningsmatta på det kalla stengolvet i kontorslokalen. I stället har Anders och Katarina Lövgren satsat på en färgsprakande mix av gamla och nya inredningsdetaljer för att skapa karaktär.

– Med ett kreativt företag krävs en kreativ miljö. Fyrkantigt och minimalistiskt är inget för oss. Det får gärna vara lite udda detaljer som Katarina är expert på att hitta på loppisar. Många saker som vi har gör mig glad när jag tittar på dem, säger Anders Lövgren.

Att bostaden tidigare var en matbutik finns det inte mycket som skvallrar om, förutom de öppna stråken i lägenheten och den stora entrén till kontoret. Sovrummet var tidigare ett personalrum och ett "eget" badrum bredvid sängen ger en lite lyxig hotellkänsla.

Förutom ärvda guldkorn som en lampa i glada färger och en vackert patinerad gunghäst så präglas inredningen av fynd, både från loppisar och från naturen.

– Det följer med mycket stenar, sand och snäckor från våra resor. Och just nu är jag tokig i rostiga föremål, säger Katarina Lövgren.

Det var ett stort steg att gå från hus till lägenhet, men paret har bott in sig och trivs bra med att ha nära till såväl Sidsjön som Stenstan.

– Jag saknar att ha en egen trädgård att göra som jag vill med, men jag intalar mig att det räcker med stugan, säger Katarina Lövgren.

Att de trivs med att jobba tillsammans råder det inget tvivel om, men hur fungerar det när de ska "gå hem" från jobbet?

– Jag har lite svårt att släppa taget när det är mycket att göra. Men nu har jag börjat träna på att titta på teve. Jag har sagt att jag åtminstone ska följa en teveserie, säger Anders Lövgren.

Mer läsning