Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordningsam höst i hallen

/
  • En välordnad hall med mycket förvaring och lätt att hitta i är det nog många som drömmer om.

Hösten är här. Ytterkläderna plockas fram samtidigt som hallgolvet slits av grus, skor och barnvagnshjul. Och mitt i alltihop samlas skoväskor, returpapper, cykelhjälmar, klädhögar och viktig post.

Annons

– Jag älskar flexibla förvaringssystem där man kan flytta hyllplan efter behov. På vintern behövs det kanske plats för färre antal skor, men de har högre skaft. Då kan jag lätt flytta upp hyllplanen litegrann så ryms skorna, säger hemmaorganisatören Signe Weiss från Sundsvall.

Signe är noga med att förvara saker säsongsvis. Så sommartid flyttar vantar och mössor upp i en låda med lock som ställs högt uppe på en hylla i hallen. Den här årstiden är det dags att plocka ner lådan och byta innehåll.

Visst kan det finnas saker man vill gömma undan, och en klädskrubb där föregående säsongs kläder förvaras behövs alltid. Men att sätta in skjutdörrar framför garderober i hallen ser hon ingen finess med. I synnerhet inte om det är flera i familjen som kan behöva komma åt saker samtidigt. Själv är hon förtjust i öppna förvaringssystem.

Strax innanför dörren är det ofta bra med en liten hylla där man kan lägga ifrån sig nycklar och mobiltelefon. Och innehåller familjen barn är många krokar i barnhöjd en förutsättning för att få ordningen att bestå.

Dessutom: se till att välja bra belysning. Signe avråder från svarta korgar och murrig inredning i en hall. Den som stått och försökt gräva fram två likadana vantar i skum belysning i en svart korg förstår nog vad hon menar.

Bra let- och städbelysning i taket, men också gärna mysbelysning som gör det skönt att komma hem till ett trevligt hem.

– Jag jobbar med ett koncept som jag kallar Längtanshem. Jag vill hjälpa till att skapa rum som det ska vara skönt att vara i, och som man längtar till.

Ett hållbart golv som tål både grus, väta och slitage är också viktigt. Klinker med golvvärme under är en fröjd, men även ett hållbart plastgolv gör sig bra. Alltför enfärgade golv gör att smutsen syns väl, så ett melerat är att föredra. Men viktigast av allt: välj ett golv du trivs med, för du ska se det varje dag!

Mer läsning

Annons