Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygge avspärrat efter misstänkt minfynd

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid en byggarbetsplats i Davidstad i Högom.

Det rostiga föremålet påminner enligt polisen om en mina, och polisen har spärrat av området i väntan på experthjälp.

Det var vid markarbeten inför bygget av Läktarproffs och Ramirents nya lokaler som föremålet blottlades.

– Vi kom från kafferast och skulle köra igång igen. Då var det en av grabbarna som såg den. Den hade nog varit tio centimeter under marken. Vi tyckte det var bäst att ringa någon som kunde bedöma om den var farlig. Det känns märkligt att hitta en sån här grej, säger André Henriksson, dumperförare.

Föremålet är cylindriskt, cirka 15 centimeter i diameter och har något slags spröt eller litet stativ under sig. Det förefaller ha legat under jord en längre tid på det gamla industriområdet. Här fanns förr ett tegelbruk, och senare en halkbana. Bilprovningen är närmaste granne.

Poliserna Petter Elfving och Marcus Ceder fotograferade föremålet och skickade bilderna till försvarsmaktens experter för att få hjälp med bedömningen av vad föremålet är för något.

– Det påminner om en mina. Vi vill vara på den säkra sidan, så vi väntar på besked från försvarsmakten innan vi gör något säger Petter Elfving.

Försvarsmaktens expert har inte utifrån bilderna kunnat identifiera föremålet. Under onsdagen kommer en expert att komma till platsen för att göra en ny bedömning. Tills dess är platsen avspärrad. Polisens yttersta resurs i fall med misstänkta explosiva föremål är bombgruppen i Stockholm.