Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygge tvingar flera evenemang att flytta från Stora torget i sommar

Stora torget står inför en rejäl renovering – något som kommer att märkas i sommar.
– Det kommer att bli en hel del byggstörningar, säger projektledaren Stefan Näslund.

Just nu pågår en upphandling för att utse en entreprenör till ombyggnationen av Stora torget. Förhoppningen är sedan att bygget ska kunna dra i gång under maj månad.

– Sedan blir det upp till entreprenören att bestämma hur de vill lägga upp arbetet. Men jag skulle tro att det blir en del grundläggande infrastrukturarbete i början med ledningar och sådant i början, säger Stefan Näslund.

Läs också:

Något som inte ska påverkas av bygget i början av sommaren är torghandeln om sker närmast Storgatan.

– Det är sagt att den ska kunna fungera som vanligt fram till juli månad. Uteserveringarna kommer också att kunna finnas kvar till och med augusti, men de kommer ju att vara ett bygge som pågår runt dem.

Flera evenemang som planeras i sommar kommer att få flytta på sig. Matmarknaden, Sundsvall bjuder, mösspåtagningen, Drakparaden och Cykeldagen kommer inte att arrangeras på torget.

Läs också:

Drakparaden och Cykeldagen kommer i år att hållas på aktivitetsytan på norra sidan ån vid basketplanen. Datumen är satta och cykeldagen kommer att vara mellan den 20–23 maj och Drakparaden pågår en helvecka mellan den 20–27 maj. Mösspåtagningen kommer att hållas i hamnparken den 25 maj.

Arbetet med torget kommer att pågå till början av juli nästa år. Då är planen att allt ska vara färdigt.

– Då ska det vara nytt och fint med en hög standard som kommer att matcha husen runt omkring. Det nya torget ska vara en förstärkning av Stenstan, säger Stefan Näslund.