Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bygglov för modulboende stoppades – nu möter landshövdingen politikerna i Timrå

Länsstyrelsen upphävde bygglovet.
Det fick politikerna i socialnämnden att gå i taket och nu ska de träffa landshövdingen.

Efter det att länsstyrelsen sa nej till bygglovet om att resa modulboenden för ensamkommande flyktingbarn i Bergeforsen så rasade politikerna i socialnämnden.

Läs mer: Ilsken nämnd kräver möte med landshövdingen

De menar att länsstyrelsen motarbetar Timrå kommuns försök att hjälpa flyktingbarnen till att få ett boende. Därför ville politikerna i socialnämnden träffa länsstyrelsens högsta chef, landshövdingen.

Nu är det bestämt att landshövding Gunnar Holmgren kommer till Timrå. Det sker under ett extrainsatt möte i socialnämnden den 14 mars.

– Då ska vi träffa honom, säger Per-Arne Frisk (S), socialnämndens ordförande.

Efter det att bygglovet drogs tillbaka av länsstyrelsen så måste man ha en vakt dygnet runt vid modulerna i Bergeforsen. Det kostar kommunen stora pengar och kommunalråd Ewa Lindstrand (S) tycker att det är fel av länsstyrelsen att agera som de gjort.

– Det är lite surt. Ett tag funderade jag på att skicka räkningen till landshövdingen, säger Ewa Lindstrand.

Läs också: Tomma flyktingboendet i Bergeforsen kostar skattebetalarna i Timrå 200 000 kronor – i månaden

Hon hänvisar också till det nationella möte som man hade i oktober i Stockholm. Där kom alla överrens om att man skulle hjälpas åt i den flyktingkris som drabbat landet. Det tycker inte Ewa Lindstrand att länsstyrelsen gjort efter det som skett i Bergeforsen.