Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Byt namn till Heffnersbron

Den nya bron över viken blir en fantastisk skapelse som syns vida omkring, till exempel från Nacksta.

Sundsvall är ett fint namn som vi alla ortsbor är stolta över och gillar, därom finns inget tvivel. Våra gäster till stan gillar också namnet.

Gamla Sandöbron står sig bra som namn med tanke på ön mellan älvbrinkarna. Alnöbron är rätta namnet dit den går. Högakustenbron är ett namn med sting i.

Mitt förslag är Heffnersbron med anknytning till platsens historiska betydelse för sågverken i regionen. Heffners västra sågverk fanns till väster om nya bron norrifrån. På andra sidan om bron fanns Heffners östra sågverk. Ett sätt är således att hedra en gammal verksamhet på platsen. Per Fredrik Heffner hette grundaren av sågverken. Heffners AB var bolagets namn verksam i Sköns kommun. Under senare delen av 1800-talet in på 1930-talet pågick sågverksrörelsen. Heffner var en driftig, arbetsam och hjälpsam person enligt uppgift. I ordet hjälpsam innefattades säkert det sociala med den tidens mått. Jag vill således hedra alla "duktiga jobbare" från den högste chefen till den anonyma knubbpojken, i skolåldern, som tog hand om avkapet.

Nackstabon Bennert Kvarnström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel