Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bytte tränare igen – då kom första segern på fyra månader för Ånge: "Fanns en del problem"

Tränarbytet gav effekt.
Ånge hade inte vunnit på över fyra månader – då kom trepoängaren med Anders Strandlund vid sidlinjen.
Och sommarvärvningen Remone Gordon gjorde hattrick.
– Det finns kvalitet i laget, säger Strandlund efter 3–1 mot Friska Viljor.

Jamaica-födde Remone Gordon kom till Ånge IF från USA och chicagoklubben Bridges FC i slutet av juli.

På lördagen såg han till att göra slut på en 15 matcher lång förlustsvit i division II Norra för sin nya klubb.

Tre mål från Gordon gav tre poäng till Ånge.

– Jag kom hit för att göra mål. Vi gjorde en bra match där alla visade kämpaanda och jag är här för att hjälpa laget att komma tillbaka till den nivå vi kan, säger anfallaren.

Gordon kom till Sverige för första gången i samband med en Europaturné med Bridges FC där laget träningsspelade mot bland annat Ljungskile – och kort därefter skrev han på för Ånge.

– Det är väldigt annorlunda att bo här, men jag kan tänka mig att spela i Sverige i flera år. Sedan får vi se om det blir i Ånge eller någon annanstans. Jag vill spela på så hög nivå som möjligt, men just nu vill jag bara hjälpa Ånge kvar i den här serien, säger 25-årige Gordon.

Segern kom lägligt för tabelljumbon Ånge som haft en turbulent säsong. Många spelare har bytts ut under sommaren och klubben har dessutom gjort två (!) tränarbyten.

Tidigare i veckan tog Anders Strandlund över som coach.

Han vill inte prata om någon "Strandlundeffekt", men trots kort tid i föreningen så hade han hunnit göra lyckade förändringar inför mötet med Friska Viljor.

– Vi får ihop mittfältet i dag. Jag hade bara sett laget i en match och det fanns en del problem. Nu var vi tätare och det kan bli ännu bättre också, säger Strandlund och tillägger:

– Vi kom upp i förstapressen snabbar, det var obefintligt mot Timrå. Nu kunde vi stå upp bättre. Det är många bra spelare och då kan man också göra förändringar ganska snabbt, säger han.

Anders Strandlund har själv haft en strulig säsong, med två klubbyten. Han inledde i Kuben, men hoppade av och hamnade i Stöde innan han tog över Ånge.

– Det har varit katastrofalt. Nu hjälpte jag till lite i Stöde bara och eftersom jag känner några av spelarna här sedan tidigare också så kände jag att det kunde vara en bra utmaning, säger Strandlund.

Vinsten ger nye tränaren den start han hoppats på.

– Har vi lite tur så får vi energi av det här och kan vara med och slåss om ett nytt kontrakt hela vägen in. Det är fortfarande många poäng att spela om, säger Strandlund.