Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: "Framåt för en starkare kulturkommun!"

Centerpartiet har ett program som ger substans åt en sådan slogan. Allt handlar om att utveckla det vi har och vara öppen för det nya.

Bland det nya finns planer ibland de fria teatergrupperna om en cirkusakademi, för barn och unga. Vi säger ja och vill koppla den till regionnivå där sökande i hela länet kan antas. Vi vill ge möjlighet för föreningar att söka bidrag för tre år framåt i stället för ett år som i dag. Då vågar föreningar satsa långsiktigt.

Allt handlar om att utveckla det vi har och vara öppen för det nya.

Flera kommuner i länet, däribland Sundsvall, har sagt ja till en avsiktsförklaring att skapa en Filmfond för mer filmskapande i Sundsvall och länet. Nu är det dags att också sätta resurser till det och Sundsvall har ett särskilt ansvar att gå före i kraft av sin storlek.

Norra Berget är vår stadspark och det är dags att bygga en modern och större utescen samt att skapa ett Naturrum som samlar föreningar med fokus på natur och kulturhistoria. Kommunikationen till Norra Berget måste förbättras och kompletteras, exempelvis med en linbana/bergbana från det expanderande Arenaområdet samt bättre bussförbindelser.

Även Stora torget i Sundsvall behöver en modern och större utescen värd namnet, vilket öppnar för större och bättre arrangemang.

Kulturmagasinet har i princip varit detsamma sedan öppningen 1986 och även där säger vi ja till en rejäl förnyelse. Nu finns en ombyggnadsplan grundad i politiken och förvaltningen. Vi vill genomföra den i dess helhet, vilket är en förutsättning för att nå de publika fördelarna.

Tonhallen behöver också lyftas från 1986 till nutid.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Kulturskolan är den groende undervegetationen som måste få mer utrymme att växa.

Kårhuset har stått tomt länge och flera aktörer i kulturlivet behöver utrymme. Vi vill utreda behov och möjlighet att samla barn- och ungdomskultur där i ett Ungdomskulturhus.

På så sätt vill Centerpartiet ge oss Sundsvallsbor kuraget, argumenten och glädjen att berätta om och hälsa välkommen till Kulturstaden Sundsvall.

Hans Forsberg

Ordförande Centerpartiet Sundsvall

Linnéa Kjellman

Gruppledare Centerpartiet Sundsvall

Helge Sjödin (C)

Ledamot Kultur och fritidsnämnden

Reinhold Hellgren (C)

Ledamot kommunstyrelsen

Läs också:

MP: Grön kulturpolitik har lett till ökad tillgång till kultur i hela landet 

► (L): Kultur berikar och utmanar – det vill SD lägga ner!

► Kulturministern: ”Historisk investering i fri konst”

► Inför valet: Vilka avsikter har politikerna med konsten?

► Dags för Nackstaborna att välja framtidens kulturutbud - Forza Nacksta 2.0 bjuder till utbudsdag

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel