Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

C: Sundsvall måste bli en grön stad och motor för regionen

Centerpartiet är ett mittenparti och vår ideologi bottnar i en social, decentralistisk och grön liberalism. Vår politik bygger på rättvisa och har sin grund i människors lika rätt och värde, men också skyldigheter.

Därför har Centerpartiet en unik möjlighet att påverka politiken i Sundsvall och överbrygga den blockpolitik som lett till ofruktbara låsningar.

Centerpartiet i Sundsvall går till val på ett eget valmanifest. Vår ambition är att söka stöd för vår centerpolitik och få väljarnas förtroende att göra det som krävs för att förverkliga den politiken.

Människor ska kunna bo, leva och verka i en hållbar, urban miljö som bygger på ett klimatansvar.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Sundsvall behöver ett grönt ledarskap som bygger vidare på den grund som vi har lagt.

Sundsvall måste bli en grön stad som är motor för både omland och region. Människor ska kunna bo, leva och verka i en hållbar, urban miljö som bygger på ett klimatansvar.

Under den gångna mandatperioden har Centerpartiet levererat starka resultat som förbättrat levnadsvillkoren på landsbygden i vår kommun. Vi har äntligen vårt kommunala landsbygdsprogram på plats som ska garantera grundläggande offentlig service, vi byter ut vägbelysning på landsbygden, inrättat en ny busslinje på landsbygden, rustat upp vägar, satsat på småföretagare och investerat 100 miljoner kronor 2017–2020 för att bygga ut fiber på landsbygden.

Ska landsbygden och våra kommundelar fortsätta utvecklas krävs ett fortsatt arbete utifrån ett nytt perspektiv – ett jämställdhetsperspektiv.

För ett grönt ledarskap behöver vi en miljöpolitik där globalt miljöansvar kombineras med lokalt miljöarbete. Under den här mandatperioden har vi bland annat tagit fram en kemikalieplan för en giftfri vardag, vår kollektivtrafik går på 100 procent fossilfritt bränsle och vi har tagit fram nya riktlinjer som ska göra våra kommunala transporter fossilfria.

I vårt Sundsvall ska alla ha rätt att känna trygghet, oavsett ålder, bakgrund, kön, religion, eller var i kommunen vi valt att bo. Men känslan av trygghet riskerar att gå förlorad för dem som inte har jobb, tillgång till vård eller är oroliga för att deras skola riskeras att läggas ned.

För Plus-kunder: 28 kandidater ställer upp för C i Sundsvall – här är hela listan 

Trygghet är också att veta att vård och omsorg finns där när den behövs. Vård ska vara tillgänglig och samhällets skyddsnät ska finnas där för den som behöver det. Centerpartiet vill se en mångfald av utförare i Sundsvall, både kommunala och fristående aktörer, inom skola och omsorg.

Näringslivsklimatet behöver utvecklas och de små företagen är en förutsättning för att Sundsvall ska växa. Centerpartiet vill därför bland annat se över och minska dagens regelkrångel för företag i deras kontakter med kommunen och öka insatserna till små företag via Näringslivsbolaget.

Centerpartiet vill medverka till en stark majoritet i kommunfullmäktige och vi har en öppenhet att samarbeta med andra partier, både åt höger och vänster. Centerpartiet kommer däremot aldrig att samarbeta med Sverigedemokraterna då deras syn på människan skiljer sig starkt från vår.

Hans Forsberg (C)

Ordförande för Centerpartiet i Sundsvall

Läs också:

C: Nära vård och dubbelspår är vägen framåt för Västernorrland

Satsningen ska ge ökad livskraft för landsbygden i Sundsvall

Marcus Bohlin: Centerpartiet ska krama småföretagare – inte vänsterpartister

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel