Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Café till förmån för behövande

I tisdags arrangerades ett café i Gröna villan, till stöd för människor på flykt.
Alla intäkter gick oavkortat till UNHCR.
– Det var bilden på killen som låg död på stranden som gjorde att vi ville göra något, säger Anna-Karin F Gunnarsson.

Annons

Fikabordet dignade av hembakt när ungdomsgården Gröna villan och projekt Nordljus anordnade café till stöd för människor på flykt.

Lokala handlare sponsrade med ingredienser, ungdomar på gården och privatpersoner bakade och skänkte fika för att sälja under dagen. Allt i fiket kostade fem kronor, men de som ville skänkte mer.

– Vi satte ett lågt pris så att även den som har lite skralt i kassan skulle kunna komma och fika. Ung som gammal, fattig och rik mår bra av att hjälpa till, jag tror det är berikande för oss människor, säger Anna-Karin F Gunnarsson, som är en av initiativtagarna.

Efteråt summerar Anna-Karin caféprojektet som lyckat.

– Det gick bra, det var en jämn ström av människor fram till klockan fyra, sen var det lite stillsamt på kvällen. Vi är nöjda ändå, vi har inga omkostnader så allt är på plus. Intäkterna kommer att gå direkt till UNHCR, säger Anna-Karin F Gunnarsson.