Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Caisa och Håkan vinnare av nytt vardagsrum – så går tankarna inför förvandlingen

I sista stund skickade hon in sitt tävlingsbidrag. Bilden på Caisa och Håkan Erikssons vardagsrum fick flest röster och nu ska de få ett nytt vardagsrum värt 75 000 kronor.

Bara fem minuter innan slutsignalen gick skickade Caisa Eriksson in sitt bidrag till tävlingen om att vinna ett nytt vardagsrum. Läsarna fick rösta på det vardagsrum som var i störst behov av renovering och segern tilldelades Caisa.

Om två månader flyttar hon in hos blivande sambon Håkan och hans söner Benjamin, 8, och Olle, 4, som sedan ett år tillbaka bor i ett renoveringsobjekt från 1950-talet.

– Jag fick slag första gången jag gick in i vardagsrummet. När jag såg gardinerna och lamporna i fönstret tänkte jag bara "Nej", säger hon.

Vardagsrummet är litet och sparsamt möblerat. Tack vare vinsten får nu Håkan och Caisa möjlighet att rusta upp och passar i samma veva på att renovera det intilliggande köket.

– Vi vill slå in väggen mellan köket och vardagsrummet för att få en större yta. Då tänkte vi att det var lika bra att göra allt samtidigt, säger Håkan.

Den nya ytan ska öppna upp vardagsrummet som ska angränsa till köket.

– Jag har en dröm om att ha ett stort matbord i vardagsrummet och kombinera köksbord och matsalsbord, säger Caisa.

LÄS MER: Nu är det klart: De vinner ett nytt vardagsrum för uppemot 75 000 kronor

Paret vill även köpa en ny soffa, tapetsera och förhoppningsvis installera en braskamin.

– Det blir en utmaning eftersom det rör sig om en ganska liten yta. Men det skulle vara mysigt och ett väldigt stor lyft med en kamin, säger Håkan.

De får välja möbler från EM Möbler och tapet och färg från Colorama. Inredningsföretaget Desint, med Stefan Joneström i spetsen, ska hjälpa till med förvandlingen.

– Det finns en stor utvecklingspotential i rummet. Det kommer att bli stor skillnad, säger han.

Håkan har sedan tidigare renoverat ett hus och ser fram emot ombyggnationen.

– Jag är van att bygga själv. Det känns lite nervöst att andra ska vara med och bestämma. Men det känns jättebra att få hjälp och idéer på sådant man inte har tänkt på själv, säger han.

Projektet tros starta i slutet på april och paret har börjat fundera på hur de ska utforma det nya rummet.

– Vi vill nog ha en klassisk och tidlös stil, inte något hippt och modernt. Jag gillar gamla möbler och handlar ofta på loppis. Men nu blir det nya möbler i stället, säger Caisa.

Om några veckor ska de tillsammans med inredningsteamet börja planera alla detaljer.

– Jag vill inte ha vitt överallt. Och vi vill inte ha pastellfärger eller något åt det hållet. Grått vore fint eller kanske en fondvägg. Det här kommer att bli jätteroligt och det är grymt lyxigt att få hjälp, säger Håkan.