Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carina har novellfeber

Carina Aynsley i Bredsand medverkar just nu i två nyutgivna novellsamlingar. Den 6 juni deltar hon i litteraturscenen vid Vängåvan.

"#Älskanoveller - 26 nyanser av Sverige" startade som ett upprop på Facebook, där en vän till Carina Aynsley ville skriva en bok tillsammans.

Ett 60-tal noveller kom in, och 24 författares alster togs ut att medverka i boken. Temat var den 10 oktober, och i boken finns nu 26 berättelser från olika delar av landet om vad som hände den dagen - eller kunde ha hänt.

Bland de 24 skribenterna finns även etablerade författare som deckarskrivande Kjell E Genberg och journalisten Dag Öhrlund. Det lilla Ordberoende förlag ger ut boken.

Carina Aynsleys novell heter "Viktigt Meddelande till Allmänheten".

– Det är väldigt hedrande att bli antagen. Min berättelse är helt fiktiv och handlar om en industri här i stan och dramatiska händelser där, säger hon.

I dagarna ger också Ariton, ett förlag inriktat på berättelser om hälsa och välbefinnande, ut novellantologin "Insikter". 32 personer bidrar och Carina Aynsley är en av dem. Även där startade det hela med ett upprop på Facebook.

– Man skulle skriva om insikter man fått. Jag har varit volontär i Nepal och skrev om en natt då vi gav mat och kläder till gatubarn. Vi träffade pojkar som bott ute i åratal och det var smärtsamt. Vi förstår inte hur bra vi har det här hemma, säger hon.

Om upplevelserna från Nepal har hon själv också sammanställt en egenutgiven bok från den blogg hon förde under vistelsen "90 dagar i Nepal".

Litteraturscenen hålls på nationaldagen på Storgatan utanför Akademibokhandeln Vängåvan 12 - 15.

Carina Aynsley intervjuas cirka 13.30, och även andra lokala författare deltar, som Anita Jacobson och Susanne Elfström. Det ges också glimtar om kommande teateruppsättningar som "Vildhussen" och "Sagerfeldts i Sundsvall".