Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carström: Vi räcker inte till

Kräftgången fortsätter för SDFF.
Mot Umeå Södra inkasserade laget sin åttonde förlust på tio matcher– och cementeras allt mer i botten av tabellen.
– Vi gör en bättre match än sist men vi räcker ändå inte till, säger tränare Fredrik Carström.

I premiären borta mot Öster vann SDFF med klara 3–0. Därefter har det inte blivit någon fler seger.

Mot Umeå Södra hamnade laget återigen i underläge när gästerna gjorde 1–0 på en slumpartad chans när SDFF inte fick undan bollen ur eget straffområde.

Med två minuter kvar innan pausvilan kom nästa mål och återigen var det Umeå Södra som hittade rätt, den här gången genom den förre SDFF-spelaren Lisa Lantz.

– Vi får ett par snöpliga mål emot oss men jag tycker ändå att vi är bra mycket bättre nu än senast, vi har mer tålamod med bollen, säger Fredrik Carström.

För Lisa Lantz, som var tillbaka på sin gamla hemmaarena, var det dock desto roligare. Tre poäng och dessutom målskytt.

På en hörna där hon nådde högst.

– Ja det blev ju trevligt det här, säger hon.

– Vi visste att det skulle bli en jämn match mot ett tufft lag. Vi vet att Sundsvall är väldigt tuffa här i sin borg.

Lisa Lantz som på senare dar bytt från rollen som framspelare till målskytt.

– Förr slog jag hörnorna, nu har jag bytt roll och har faktiskt gjort ett par mål på just hörnor, säger hon.

På frågan vilket hon föredrar blir svaret:

– Båda. Det är skönt att få se bollen gå i nät men jag tycker det är lika kul att få på en bra träff när jag slår in bollen också.

I andra halvlek kom SDFF ut fast beslutna att försöka göra match av det hela. Till skillnad mot för första halvan blev laget också mer kompakt och fler och farligare chanser skapades.

– Det blev lite långt avstånd mellan lagdelarna där i första halvlek, inte minst när vi tappade bollen. Vi får inte tappa bollen när vi kommer rättvända, säger Carström.

Men mer än ett par ströchanser, bland annat ett par lägen av Ida Brännström, kom aldrig SDFF som tvingades inkassera sin åttonde förlust.

Men det fanns ändå ljusglimtar, som att spelet ändå var ett fall framåt, som att tålamodet var bättre och som Petra Lindbloms intåg.

Först som mittback och sen som mittfältare.

– Hon gör det riktigt bra, man ska komma ihåg att hon inte har spelat på länge. Hon var kanske ännu bättre som mittfältare också, säger Carström.