Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern vänstrar och drar sig bort från väljarna

Annons

Replik på Nu inför vi hårdare krav för upphandlingar, ST 14 november.

Är gränsen passerad nu? Jag anser att det är berättigad fråga gällande Centern i Sundsvall. Efter att man valt att sätta sig i majoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har Centerns grundvärden alltmer hamnat på undantag. Centerpartiet grundar sin politik på landsbygd, miljö, företagsamhet och valfrihet. Tydligheten i detta går inte att ta fel på. Ändå fortsätter Centern i Sundsvall på den inslagna vägen.

Det började med att partiet förhandlade bort ett av sina bärande ben. Valfrihetsfrågorna fick stryka på foten för att kunna komma överens med S och V. Redan där viftades det med varningsflagg på sina håll inom centerrörelsen.

Nu läser jag Bodil Hanssons (S) debattartikel i ST om överenskommelsen mellan S, V och C gällande upphandlingsstrategi för Sundsvalls kommun. Där är man nu överens om att tvinga företagarna som ska handla med kommunen att ha kollektivavtal. Av de mindre företagen är det så att inte ens hälften har eller vill tecknat sådana. Att tvinga företagen i den riktningen är ett absolut och hårt steg ännu längre till vänster. Rakt upp i knät hos socialdemokrater och vänsterpartister och bort från dem som lagt sin röst på Centern. Det är ett hårt slag mot de små företagarna i vårt närområde och ännu ett steg bort från Centerpartiets värden.

Självklart skall företag som lämnar in anbud följa vad som gäller på arbetsmarknaden, men att tvinga dem till kollektivavtal är att gå för långt.

Vad finns att hämta i en majoritet där centerpolitiken hela tiden ställs på undantag?

Erik Jonsson

Ordförande i Alnö centerpartiavdelning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel