Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerns distriktsordförande om Thunefors uppdrag: "Vi förutsätter att han lämnar"

Uppdragen som Erik Thunefors har i Ånge kommun för Centerpartiets räkning ska avsägas. Det är distriktsordförande Jonny Lundins bestämda uppfattning.

Erik Thunefors säger att han själv inte tagit ställning till hur han ska göra med de uppdrag han har i Ånge kommun efter sitt utträde ur Centerpartiet.

– Jag får se hur jag ställer mig om de hör av sig och vill att jag ska lämna något uppdrag, sa han till ST tidigare i veckan.

Läs också: "Ser en framtid inom SD"

En som dock är helt på det klara med hur han anser att Erik Thunefors ska agera är Jonny Lundin, Centerpartiets distriktsordförande i Västernorrland.

– Utifrån den kandidatförsäkran som Erik Thunefors undertecknade inför valen 2014 som kandidat för Centerpartiet i länet så förutsätter vi att han nu omgående lämnar sina politiska förtroendeuppdrag i Ånge kommun när han inte längre är medlem i Centerpartiet och dessutom uttrycker starka sympatier för Sverigedemokraternas politik, är hans besked.

– Ett annat agerande från Erik Thunefors sida är att missbruka väljarnas förtroende, slutar Jonny Lundin.