Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet i Ånge vill flytta på slöjdmuseet – är för undanskymt

Ta över slöjdmuseet från nuvarande ägare och flytta det till området vid Ånge naturum och turistbyrå. Det föreslår Centerpartiets Erik Thunefors och Elisabeth Larsson i en motion till kommunfullmäktige.

Anledningen till förslaget är bland annat att man tycker dagens placering av slöjdmuseet är för undanskymd, samtidigt som det i dag också har mycket begränsade öppettider.

– Det drivs för närvarande av en stiftelse med begränsade resurser varför ett kommunalt övertagande och en flytt av museet till området vid naturrum skulle ge fler möjlighet att se de unika träsniderierna, skriver Centerduon i sin motion.

Om museet i stället flyttas till området vid Ånge naturum och turistbyrå så tror man det skulle bli enklare att hålla det öppet på regelbunden basis, samtidigt som det skulle bidra till att utveckla attraktionskraften för turistnavet som finns i direkt anslutning till E 14.

– Tillsammans med Trafikverkets rastplats, bensinmack, Träporten restaurang och camping, Borgsjö Kyrka och hembygdsgården är det en naturlig stoppunkt för turister och resande genom vår kommun, skriver motionärerna med förhoppning om att förhandlingar inom kort ska inledas med slöjdmuseets nuvarande ägare.