Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centersidan spikad

Tre namn är klara – och samtidigt ger Timrå IK klarbesked om Anton Lander:

– Alla parter är inställda på att han spelar i Timrå nästa år, säger Stefan Lindqvist – som därmed har centersidan klar.

Annons

Gabriel Karlsson och Daniel Corso har kontrakt och i går blev det offentligt att Kim Hirschovits är klar. Dessutom stannar Anton Lander.

– Det återstår lite detaljer, men jag har svårt att se att han inte spelar i Timrå nästa år. Det finns ingenting i hans fall som tyder på att han är i Edmonton då. Alla parter är inställda på att han spelar här, säger TIK:s sportchef.

Som därmed har en rejält duglig centeruppsättning.

– Utifrån sin kaliber kan Hirschovits betraktas som en förstecenter, men det är tränarna som avgör vem som spelar var. Vi har fyra bra centrar och rangordningen får de göra upp om sinsemellan. Sen kan ju till exempel Corso givetvis användas på en kant också, men det är också upp till tränarna, säger Stefan Lindqvist.

– Det är även en utopi att tro att alla ska få vara skadefria och Lander åker antagligen iväg på JVM några veckor.

De fyra kan dock bli tre om ett tillräckligt bra KHL-bud, eller liknande, dyker upp på Corso. Men det har det inte gjort, enligt Lindqvist.

– Som det ser ut i dag spelar han med oss nästa säsong.