Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centertopp förvånad att sammanbrottet mellan S och V dröjde

Centerpartiets Hans Hedlund är inte överraskad över att Socialdemokraterna bryter med Vänsterpartiet.
Han är snarare överraskad över att sammanbrottet dröjde så länge.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

– På sätt och vis är jag förvånad över att det här samarbetet med Vänstern har hållit så länge som det har gjort, säger Hans Hedlund.

Läs också: Socialdemokraterna avbryter samarbetet med Vänstern i landstinget – "förtroendet i botten"

Han påpekar att han inte sitter i den innersta kretsen utan att han följt rapporteringen utifrån.

– Men jag upplever att man visat på en utomordentligt stor intern splittring och då upplevde tydligen Socialdemokraterna att gränsen var nådd, säger Hedlund.

Han är osäker på vad de politiska konsekvenserna blir, men pekar på att Socialdemokraterna sitter på en fortsatt majoritet tillsammans med Miljöpartiet.

Läs också: Per Wahlberg om V-dumpningen: "Det blir fokus på fullständigt fel saker"

Hedlund håller inte riktigt med oppositionsrådet Per Wahlberg (M) om att Vänsterpartiets utträde medför att det blir fokus på fel saker.

– Om man inte kan samarbeta så kan man inte, och då får man avbryta. Om Socialdemokraterna tycker att det här ger möjligheter att gå framåt, då får man göra på det här viset, säger Hedlund.

Tror du att man även inom Socialdemokraterna kommer att få svårt att hålla ihop?

– Den risken finns naturligtvis och det har vi redan sett med den turbulens som vi har haft under hösten, säger Hans Hedlund.