Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrala Gävle avspärrat - misstänkt mordförsök

Strax efter 18.30 under lördagskvällen fick polisen larm om ett stort slagsmål i centrala Gävle med ett tiotal personer inblandade. Minst fem polispatruller ryckte ut och området är nu avspärrat.

Det har också kallats ambulanser till platsen. Avspärrningen är på Nygatan från Always Fitness till Scandic CH. En del trafik måste därför försöka hitta andra vägar för att ta sig till stationen.

Polisen har rest två undersökningstält på platsen. Ett av tälten är placerad över en bil. Polisen kan inte svara på när avspärrningen hävs. Det gjordes undersökningar under natten. Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under söndagen.

Minst två personer ska vara förda till sjukhus med ambulans. De båda skadade är en 24 årig man och en 20 årig man och båda hemmahörande i Gävle. En av männen har polisen kunnat höra under natten.

Det är okänt i nuläget om några fler personer skadats. Polisen har gripit en man i 20-årsåldern och en i 45-årsåldern. Båda är hemmahörande i Gävle och kända sedan tidigare av polisen.

Enligt obekräftade uppgifter ska en person ha slagits med en flaska i huvudet. Båda männen som är förda till sjukhus ska vara knivskurna. En av männen ska ha blivit knivhuggen på flera platser på kroppen och vara allvarligt skadad. Brottsrubriceringen är försök till mord och dråp.

En del av de som befann sig på platsen är hörda men polisen uppger att det återstår många förhör

Vid 00.45 tog jouråklagare beslut om att de båda misstänkta männen skulle anhållas misstänkta för försökt till mord alternativt dråp. Detta efter att polisen hade förhört båda männen.

Texten uppdateras