Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrumhusets dagar är räknade

Nu läggs räddningsprojekten i soppåsen. I veckan tog kommunstyrelsens arbetsutskott beslut om att uppdra till tekniska förvaltningen att ordna med rivning av Centrumhuset.

Räddningsförsöket var nära att lyckas. Den aktieförsäljning som genomförds av en lokal intressegrupp kom nästan upp till målsnöret på 500 000 kronor. Men bara nästan.

Och som bekant, nära skjuter inga harar. Inte ens i Ljungaverk.

– När den här gruppen själva sa att det inte skulle bli någonting så dök det ändå upp ett företag som ville fundera, men nu är även det spåret till ända, säger Sten-Ove Danielsson, ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Därför finns nu också ett uppdrag till tekniska förvaltningen om att påbörja en upphandling av rivning för Centrumhuset. Ett arbete som förhoppningsvis ska hinna avslutas innan sommaren.

– Eftersom det ska upphandlas så vet vi att det kan ta tid, men ambitionen är att huset ska vara borta innan Ljungarocken, säger Sten-Ove Danielsson.

Några planer eller intresse för att bevara bottenplattan tror han inte finns i något läger. Det vill säga, allt som har med byggnaden att göra kommer att avlägsnas från sin centralt belägna plats.

– Förmodligen kommer man att göra om tomten till grönområde. Det är nog det bästa, menar Sten-Ove Danielsson, som gärna vill slippa ha huset kvar som ett "ruinmonument" när Ljungarockens besökare börjar strömma in.

Samtidigt finns det just den helgen ett visst intresse för lokalerna.

– Om det står kvar under Ljungarocken så vill jag nog använda ett av rummen, skriver till exempel Ljungaprofilen Tomas "Håkki" Eriksson på Facebook.