Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Challe tar sabbatsår

/
  • Challe Berglund fick lämna jobbet som Modotränare men står ännu kvar på klubbens lönelista då han hade ett år kvar på kontraktet. Nu ska Berglund passa på att följa hockeyn från läktarhåll.

Sundsvall Hockey har visat intresse – men får nobben.

Det gäller även övriga intressenter.

– Jag får inte ta något annat jobb, då ryker lönen från Modo, säger Challe Berglund som nu tar ett sabbatsår.

Annons

Björn Danielsson slutar som assisterande tränare i Sundsvall Hockey och klubben har riktat in sig på tre tänkbara ersättare. Ett av spåren är Mathias Svedberg, den tidigare Sundsvallsspelaren och Hudiktränaren som i vintras var med och tränade klubbens A-juniorer i Sundsvall/Kovland.

Ett annat namn Sundsvall hört sig för om är Challe Berglund.

Den tidigare Timråtränaren räddade som bekant kvar Modo i Elitserien via Kvalseriespel och fick sedan lämna Ö-viksklubben.

Nu är han precis hemkommen från en semester – och klargör att det inte blir något tränarjobb för honom kommande säsong.

– Jag hörde ifrån Sundsvall lite när jag var borta, men det är inte aktuellt. Jag får inte ta något annat jobb, då ryker lönen från Modo, säger Berglund – som hade ett år kvar på kontraktet när han entledigades och därför får fortsatt betalt.

Det är dock inte några "hard feelings" mellan Berglund och Modo.

– Absolut inte, de har varit raka i sin kommunikation och det har jag också varit. Jag hade även på känn att det skulle bli så här. Nu när de är kvar i Elitserien kunde jag också gå därifrån utan att behöva skämmas.

Var det ett slitsamt år?

– Jag tycker ändå inte det. Det var inte som mitt andra år i Timrå, då det var rörigt efter att Kent Norberg slutade och vi också hade problem med skador.

Även om Challe Berglund inte kommer att träna något lag nästa säsong betyder det inte att han släpper sporten.

– Jag ska följa hockeyn utifrån, få lite distans till det. Det tror jag är utvecklande.

Så även om det inte blir något jobb i Sundsvall Hockey kommer Berglund ändå att dyka upp ofta i Gärdehov till vintern – men på läktarplats. Även Eon Arena lär få ett och annat besök av Berglund, då han och familjen bor kvar i Sundsvall.

Annons