Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chansningen som gick hem – Wildcats vann med tolv spelare

Med tolv ombytta utespelare satsade Lars "Sparven" Johansson allt på ett kort.
Två backpar och två centrar spelade vartannat byte
– Jag valde att hålla ihop dem och chansa lite, och det gick vägen.

Annons

Efter mål av Beatrice Johansson, Erica Udén Johansson och Danielle Stone gick Wildcats upp till en 3–0-ledning borta mot jumbon SDE.

Men hemmalaget åt sig närmare och ikapp under de första åtta minuterna av slutperioden.

– Jag hade nästan räknat med det själv, de sköt 30 skott i de två första och förr eller senare trillar någon jävel in. Men samtidigt har vi lägen och vi gör 4–3 och efter det blir det lite lugnare, säger "Sparven" som rullade på två backpar, två centrar och tre ytterforwardpar.

– För dem blev det en lite normalare match. Jag hade kunnat rulla på alla, men det blir lite rörigare då. Hade vi haft match igen i morgon hade jag inte gjort så här, nu fick de bästa spela mycekt.

Ni är fyra poäng efter Brynäs och har spelat en match mindre – har ni vittring på en slutspelsplats nu?

– Ja, det tycker jag. Vi kan vara med där och vi har offensiva spjutspetsar som nästan ingen annan har, säger coach Johansson som kommer att få fler spelare att matcha till helgens turné mot Linköping och HV71.

– Vi har en kanadensiska som heter Danielle Skirrow som blir spelklar då och så får vi in Frida Gradin från Modo och några spelare som var hemma i dag på grund av studier och jobb. Då kan jag få coacha lite och inte bara titta på som i dag, säger Johansson.