Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlotte Kalla väljer bort sista OS-samlingen: "Jag har en önskan om att vara på höjd"

Charlotte Kalla har valt att gå sin egen väg till OS. Nu berättar skidstjärnan att hon även väljer bort skidlandslagets sista OS-uppladdning i Japan.
”Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet”, skriver Kalla i ett sms till TT.

Charlotte Kalla är mitt uppe i de sista förberedelserna inför längdskidsäsongen. Skidstjärnan berättade redan i våras att hon nobbar landslagets upplägg inför OS för att istället köra sin egen satsning tillsammans med tränaren Magnus Ingesson. Nu meddelar 30-åringen att hon även kommer att välja bort skidlandslagets sista OS-uppladdning i Japan för att istället stanna i Europa och prioritera höghöjdsträning.

”Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet eftersom jag har positiva erfarenheter av det. Alla detaljer är dock inte spikade ännu”, skriver Charlotte Kalla i ett sms till TT som DN citerar.

Kalla kommer träna tillsammans med landslaget under mästerskapet men har även fått en skräddarsydd lösning med att även få ta med sig Ingesson till Pyeongchang.

– Hon har väldigt goda erfarenheter inför mästerskap av det upplägg som finns i tankarna nu. Det är något som hon har gjort med stor framgång inför tidigare mästerskap. Jag känner mig väldigt trygg med det, säger förbundskapten Rikard Grip till TT.

För Plus-Kunder: Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger skidklubbens miljonprojekt: "Det ville Anna gärna"

Läs mer: Kallas norska konkurrenter överväger bojkott mot OS: "Om det är otryggt åker jag inte"