Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cheferna bara tror de är bra

Cheferna i Sundsvall tycker att de är bra. Men det tycker inte medarbetarna.
Tendensen finns i hela Norrland, medan arbetstagarna i söder är mera nöjda med sina chefer.

Självförtroendet bland cheferna är högst i norra Sverige, 86 procent av dem anser att de är bra chefer och 95 procent tror att deras anställda är nöjda med dem.

Det visar en undersökning som Proffice gjort där drygt 2 000 personer i chefsbefattning och arbetstagare deltagit i Sverige.

Synen på hur en bra chef ska vara är likartad mellan chefer och arbetstagarna. Men de anställda i norr tycker inte att chefen uppfyller förväntningarna. Allra sämst är cheferna på att ge medarbetarna repsons på arbetsprestationer.

Cheferna å sin sida retar sig på anställda som kommer sent för att de är trötta. Att anställda pratar privat i telefon spelar mindre roll.

Undersökningen visar också att norrlänningen ogärna arbetar övertid, och görs det är det för att få ledigt eller tjäna mera pengar, sällan för att uppfylla chefens vilja.

Bara elva procent av norrlänningarna har jobbat övertid utan att få betalt. I Stockholm är motsvarande andel 29 procent.