Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Därför slopar vi artikelkommentarerna

Den här tiden på året är det läge att summera vad man gjort och samtidigt snegla i spåkulan för att siande blicka framåt.

Året som gått var – som vanligt – rätt händelserikt. ST är numera enda dagstidningen i Sundsvallsregionen, sedan Dagbladets utgivning upphörde från 1 mars och en del av innehållet då flyttade till just ST.

Och från slutet av maj har jag förmånen att leda våra nyhetsförmedlare även i Ångermanland, alltså Allehanda.se, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Vi jobbar nu hårt för att med dessa gemensamma muskler göra satsningar på innehåll på ett ännu kraftfullare sätt än tidigare. Det hoppas jag du som läser märkt redan. Och om inte annat lär du märka det framöver, då vi just nu internt jobbar med frågor som förhoppningsvis leder till att vi tillsammans ska skapa ännu slagkraftigare och angelägen journalistik för alla våra läsare. Ett par nyheter lanserar vi inom kort!

Året som gått har också varit ett jubileumsår, en uppladdning för vår 175-årsdag som infaller 16 januari. Det återkommer jag till inom kort.

Vi pratar ofta om att intresset för vår journalistik aldrig varit större än nu och att andelen läsare ökar. Men något som minskat kraftigt de senaste åren är artikelkommentarerna på ST.nu. Givetvis finns flera förklaringar till det. En är att debatten flyttat. För det är absolut inte så att intresset att diskutera samhällsfrågor och journalistik minskar, tvärtom så ökar det. Men forumet flyttas. I dag förs mycket av diskussionen på sociala medier.

Det har lett till att vi på sajten har allt färre kommentarer, men samtidigt har det krävts rätt mycket jobb för att sålla bland dom som kommit in. För ärligt, på slutet har det kommit mer trams och pressetiskt opublicerbart än kommentarer som leder diskussionen och utvecklingen framåt.

Därför tar vi bort kommentarsfälten helt.

Samtidigt konstaterar jag ju att behovet och lusten att diskutera det vi gör ökar. Hur ska vi då möta det? Vi kommer bland annat att oftare än i dag öppna upp för diskussion direkt på vår sajt i samband med att vi liverapporterar om olika nyhetshändelser. I dag gör vi så rätt ofta när vi textrapporterar från idrottsevenemang och matcher. Tanken är att göra så mer kring större, pågående nyheter.

Dessutom kommer vi att ordna debatter i olika former, endera som chatt eller debatt i textformat på våra sajter eller i olika tv-format. Där ber jag att få återkomma, men som trogen läsare så lär du märka detta och allt det andra vi skissar på.

Har du tankar och idéer är du alltid välkommen att hör av dig.

Ha nu ett riktigt gott nytt år!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel