Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Ett händelserikt år är till ända – tack för att ni har hängt med oss

Nu är vi inne på de sista skälvande timmarna på 2018 - och vilket år det har varit! Vi minns snökaos och snöglädje, solstrålar, bränder och sköna bad. Vi har rapporterat om olyckor, mänskliga öden, hockeydramatik och en massa annat som är viktigt för alla som bor och verkar runt omkring oss.

Mitt under sommarens värmebölja hettade det till i valspurten, och vi körde en läsarfavorit i repris från förra valet, nämligen vår satsning #kandulova. Där möjliggjorde vi för alla att ställa frågor till politikerna.

Vi fortsätter att granska makten och skildra vad som händer i vårt lokalsamhälle. Samtidigt förändras våra läsares vanor, och hela världen omkring oss digitaliseras i en rasande takt. Här försöker vi hänga med för att kunna möta de behov som finns.

Sedan lanseringen av Plus-märkt innehåll för drygt två år sedan har vi sett en stadig tillväxt i antal Plus-kunder. Dessutom är det många papperstidningsläsare som loggar in och läser vårt Plus-märkta innehåll (det ingår förstås i prenumerationen!).

Den här utvecklingen är glädjande på många vis. Vi tror på öppna och levande lokalsamhällen, och att en trovärdig och oberoende lokal journalistik stöttar demokratin. Därför är det viktigt att vi anpassar våra produkter så att så många som möjligt ska kunna och vilja ta del av det vi har att erbjuda, att hänga med i allt som händer.

Vårt uppdrag står fast, men vår affärsmodell förändras i takt med övriga världen.

Därför behöver vi följa med utvecklingen, och både ifrågasätta och förändra våra invanda mönster.

Vi utvecklar både vårt innehåll och vårt sätt att nå ut till läsaren. Oavsett om du föredrar att få dina nyheter via pushnotiser i telefonen, som e-tidning eller tryckta och hemburna, så hittar du alternativ hos oss.

Under året har vi träffat tusentals läsare som gett ris och ros, som vill diskutera vår journalistik och som har synpunkter på våra produkter. Engagemanget har varit stort och varje möte är viktigt och värdefullt för oss.

För detta vill jag tacka er! Ni ställer höga krav på oss, och vi ska göra vårt bästa för att leva upp till dem även under 2019.

Jag önskar er alla ett gott nytt år!

PLUS: I morgon vaknar vi upp till ett nytt år - och en ny tidning. Logga in och läs e-tidningen!

PLUS: Nästa år följer vi upp politikerlöftena från #kandulova - häng med då!