Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockartat besked – SDFF bryter med Kenneth Svensson: "Det är klart jag är nedslagen"

I början av december kom tränaren Kenneth Svensson och Sundsvalls DFF överens om ett fortsatt samarbete.
Nu i mitten av februari går parterna åt skilda håll.
– Det här kom plötsligt, det är klart att jag är lite nedslagen, säger Svensson.

Annons

Kenneth Svensson som förde upp SDFF till Elitettan via kval mot Umeå Södra så sent som i höstas är naturligtvis besviken.

Besviken och brydd.

Läs mer: Svensson fortsätter i SDFF

– Jag hade ett möte med Mikael Torstensson (SDFF:s ordförande) i måndags och då kom det här fram. Men tycker klubben att min erfarenhet och min kompetens inte räcker till är det bara att acceptera. Jag har inga problem med det, så är det att vara fotbollstränare, säger han och fortsätter:

– Men det klart det känns tungt. Jag brinner för fotbollen och vill ju fortsatta som fotbollstränare.

Han vill inte precisera vad motivet till den plötsliga förändringen i SDFF:s tränarstab är.

– Nej, du får prata med SDFF. Men jag har trivts jättebra i klubben, både med ledarna och spelarna. Det kan du citera mig på, säger Svensson för sedan tillägga:

– Och jag har inte misskött mig på något vis. Jag har alltid förberett mig noga och jag har haft ambitionen att utveckla både spelare och ledare.

Sundsvalls DFF börjar annars bli så klara man kan bli med själva lagbygget.

Tidigare under onsdagen gjorde klubben klart med den amerikanska målvakten Megan Kufeld, men tränarfrågan ännu inte helt löst.

Läs mer: SDFF letade målvakt i Sverige – fann biokemisten Megan Kufeld i USA

SDFF:s ordförande Mikael Torstensson:

– Det var lite struligt innan vi kom överens med Kenneth och redan då hade vi ambitionen med att ta in en tränare till, men lyckades inte med det. Så vi skrev med honom och hade även med en klausul.

Med tiden kände klubbledningen att någonting behövdes göras.

– Det var som vi pratade förbi varandra, att man sa en sak och menad en annan. Det blev en ond spiral. I helgen tog vi det här beslutet och i måndags meddelade jag Kenneth. Det känns tråkigt och det strular till allt. Naturligtvis är det här också ett misslyckande från vår sida, säger Torstensson.

Hur ser tränarstaben ut i SDFF nu?

– Kristoffer Westin som hade Alnö i fjol höst har kommit in. Han varit hos oss tidigare och han körde i gång i onsdags. Sedan är Dick Svedin kvar. Vi har också Elisabeth Leidinge som stöttar upp.

Men ett tränarnamn till ska in?

– Ja, en till ska in.

Vem återstår att se.

MISSA INTE: Ladda ned vår app och få pushar om sportnyheter i din telefon – så här gör du