Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockerande svaren i Damkronorna – halva truppen har funderat på att sluta: "Som en ond cirkel"

Många av spelarna i Damkronorna går på knäna.
En enkätundersökning som SVT Sport gjort visar att hälften av truppen funderat på att sluta på grund av de ekonomiska förutsättningarna.
"Mitt välmående är inte alls där den ska", skriver en spelare i enkäten.

En enkät som SVT Sport gjort visar på hur illa många av spelarna i Damkronorna upplever förhållandena som kvinnlig ishockeyspelare.

20 av 23 spelare hade svarat på enkäten och SVT redovisar några av de anonyma enkätsvaren på sin sajt.

"Det blir som en ond cirkel. Vi är för dåliga för att dra in tillräckligt mycket pengar för att få bra ekonomiska förutsättningar. Men vi har inte dom ekonomiska förutsättningarna att utvecklas i den takt vi önskar" , skriver en spelare.

En annan vittnar om villkor som blivit sämre.

”När jag började i landslaget fick vi i alla fall 200 kr om dagen som ersättning men under de senaste åren har vi inte fått något (...) ersättning med landslaget skulle hjälpa när man varit borta och ska kunna betala räkningarna när man kommer hem. Men just nu ligger nivån på att vi är extra glada om vi får en ny t-shirt".

Samtidigt delas inte synen av alla. Några spelare menar att mer pengar visserligen skulle göra vardagen enklare, men att de är privilegierade på andra sätt.

"Pengar eller inte pengar är så klart en stor skillnad. Men vi får hålla på med det vi älskar och se många ställen världen över, sånt betyder otroligt mycket med. Men den tanken har inte slagit mig".

Undersökningen är gjord bland spelarna i novembertruppen.

LÄS OCKSÅ

►(+) Avslöjar: Modos toppvärvning – nordamerikan ansluter efter jul

►(+) Erik Sandberg: SDHL är världens bästa liga

Leksandsstjärnan skadad – tvingas tacka nej till landslagsuppdrag