Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

CIA torterade fångar med Westlife-ballad

Gillar du att lyssna på Westlifes smöriga ballad "My love" då och då? Då är du säkert inte ensam. Men skulle du vilja höra det irländska pojkbandets låt dygnet runt, utan avbrott, på hög volym i flera dagar?

Annons

Den metoden använde den amerikanska underrättelsetjänsten CIA för att knäcka fångar under förhör i Afghanistan, enligt en rapport från människorättsorganisationen American Civil Liberties Union, skriver BBC.

Enligt Westlife-medlemmen Kian Egan är det fullt förståeligt att "My love", som släpptes år 2000, använts i detta sammanhang.

– Om man spelar den oavbrutet tar det förmodligen inte mer än en eller två timmar innan den bryter ned en stackars person fullständigt, säger han till The Irish Mirror.

2005 kom en liknande rapport från Human Rights Watch, där man konstaterade att musik av Eminem, Dr Dre och Red Hot Chili Peppers använts för att bryta ned fångar i det amerikanska fånglägret Guantanamo på Kuba.

(TT)