Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkus på Norra berget lockade många lediga barn: "Roligast var att testa enhjulingen"

Påsklovet är i full gång. Något som lockade många barn till Norra berget på onsdagen var cirkusaktiviteter. De fick testa på allt från jonglering till enhjuling.
– Enhjulingen brukar vara en hit, säger Amanda Edlund, gycklare.

Annons

Norra berget har under påsklovsveckan en rad aktiviteter att erbjuda. Under onsdagen fanns möjligheten att testa på något lite mer ovanligt, nämligen olika former av cirkusaktiviteter. Amanda Edlund som är gycklare blev tillfrågad om hon ville hålla i det hela något som hon inte tackade nej till.

– Denna dag är till för barnen. De ska få testa något som de kanske inte har gjort tidigare, säger Amanda Edlund.

Många av barnen hade aldrig tidigare testat på cirkusaktiviteter. Kön till att få testa på enhjulingen var lång och det var helt klart en favorit bland barnen.

– Roligaste var att testa enhjulingen. Det var något som jag inte hade gjort tidigare, säger Heather Hoang, sju år.

Men det var inte helt lätt.

– Det var vingligt, svårast var att hitta balansen, säger Heather Hoang.

I vanliga fall är Amanda Edlund med i en gycklargrupp där hon brukar göra eldshower. Att hålla i aktiviteter för barn är inte något som hon brukar göra. Men hon tycker det är bra att barnen får chansen att testa på något som de i vanliga fall inte brukar göra.

– Annars kanske de inte hade fått denna möjlighet. Tanken är att det ska var lekfullt och roligt, säger Amanda Edlund.

Det var många som virvlade runt med så kallad poi som är ett svingobjekt som består av en boll, men kön till enhjulingen var lång och det var den som var populärast trots allt.

– Barnen är duktiga och det märks att de är intresserade av att testa på det mesta, säger Amanda Edlund.