Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Club Frifolk jubilerar med Skenet på scen

Nu har Club Frifolk funnits i ett år. Det firar folkmusikklubben med bandet som spelade på premiären, Skenet.

Folkmusikklubben Club Frifolk fyller ett år på onsdag. Det firar de med folkrockbandet Skenet – som spelade på den allra första Frifolk-kvällen.

– Vi är verkligen supertaggade och har längtat efter att komma tillbaka, säger gitarristen Staffan Jonsson i en kommentar.

Läs också: De dubblar livesatsningen på folk- och världsmusik

Club Frifolk var en av de första scenerna att boka Skenet i samband med släppet av debutplattan "Allting rullar".

Bandet blandar neopsykedelisk rock – med ekon av The Byrds, Led Zeppelin och progressiv 1970-talsrock – med traditionell folkmusik och har rosats i pressen.

– Jag är väldigt svag för deras mix av folkmusik och 70-talsrock. Därför är det inte så konstigt att "Allting rullar" var den mest spelade skivan på mitt Spotify-konto, säger Frifolk-arrangören Jens Höglin på Studieförbundet Bilda.

Skenet består av: Lena Jonsson fiol, Staffan Jonsson gitarr, Johan Mörk bas och synthesizer och Niklas Bertilsson trummor och slagverk.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter